Пирин победи Септември с 1:0 на стадион Васил Левски в мач

...
Пирин победи Септември с 1:0 на стадион Васил Левски в мач
Коментари Харесай

Пирин надделя с гол от дузпа над 10 от Септември

Пирин победи Септември с 1:0   на стадион " Васил Левски " в мач от 30-ия кръг на efbet Лига. Единственият гол бе от дузпа, дело на Даниил Кондраков. През първата полувреме Иван Арсов от Септември бе изпъден с пряк червен картон. С тази победа Пирин е към този момент 13-и с актив от 24 точки, до момента в който Септември остава на 14-а позиция с 22 пункта на сметката си.

В първите 10 минути сериозните рискове пред двете порти отсъстваха, като играчите залагаха на повече борба в средата на терена. Първият прецизен удар в срещата пристигна в 14-а минута, откакто Иван Арсов реши да стреля от разстояние, само че Янко Георгиев внимаваше и улови безпроблемно.

В 18-а минута Симеон Александров извърши добре директен свободен удар, като центрира в наказателното поле, където капитанът на Септември Асен Георгиев се извиси и стреля с глава, само че топката профуча около левия непряк дирек на Пирин.

Само две минути по-късно Венцислав Бенгюзов от Пирин получи на страхотна позиция в наказателното поле, като не се забави и насочи мощен шут, който бе отразен от Шейтанов. Секунди след това Митко Митков си освободи пространство по превъзходен метод и опита удар от границата на наказателното поле, само че Янко Георгиев блесна с превъзходно избавяне.

В 28-а минута Иван Арсов извъпрши доста жестоко нарушаване против Смоленски и без значение, че първоначално беше даден единствено жълт картон, основният съдия прегледа обстановката на монитора на ВАР и реши, че е сбъркал, като сподели пряк червен картон на футболиста на Септември.

Четири минути по-късно Асен Георгиев получи превъзходен пас в наказателното поле и насочи удар с глава, при който вратарят на Пирин не съумя да се намеси, а топката влезе във вратата му. Попадението обаче бе анулирано заради засада.

В седмата минута на добавеното време за първата част Пирин получи правото да извърши дузпа след безогледно деяние на бранител на Септември. Даниил Кондраков се нагърби с осъществяването, като стреля в средата и не сбърка, с цел да открие резултата.

В 58-а минута Атанас Кабов получи на десния фланг, като овладя добре и направи превъзходен финт, с цел да си освободи пространство, след което насочи удар с левия крайник, който мина на сантиметри от задачата. Симеон Александров от Септември в 68-а минута получи добра топка и опита мощен удар с десния крайник от границата на наказателното поле, само че той профуча настрана от лявата греда на Максим Ковальов.

Секунди след това Симеон Александров още веднъж бе най-активен и овладя кълбото на границата на пеналтерията, като още веднъж опитва шанса си от отдалеченост, само че не бе прецизен. В 76-а минута Кристиян Пешов опита шанса си от голяма отдалеченост, като Максим Ковальов не бе до дъно безапелационен, само че въпреки всичко съумя да улови.

Това бе и всичко по-интересно към конфликта, който бе извоюван от Пирин с 1:0 против Септември.

Септември е в извънредно слаба форма, като е в серия от пет следващи провали. Треньорът на отбора Светослав Петров бе уволнен, а неговото място зае именитият български футболист Красимир Балъков. Това ще и дебюта на новия ментор на тима. Септември се нуждае от наложителна победа, с цел да се отдалечи от рисковата зона, като дуелът против Пирин е против директен съперник в борбата за оцеляване.

Пирин също е в ужасяваща серия, като няма победа към този момент шест мача и има едвам два маркиран игола в последните си четири срещи. Тимът от Благоевград е един от най-слабите посетители в лигата, като има минимум маркирани голове, когато е надалеч от вкъщи и е записал едвам две победи в 14 мача. Пирин се нуждае от точки против Септември, като ще опита да прекъсне серията си от отрицателни резултати.

Стартови сформира: 

Септември:  21. Димитър Шейтанов, 5. Асен Георгиев, 6. Атанас Кабов, 4. Иван Арсов, 23. Йоан Гаврилов, 20. Красимир Станоев, 16. Кристиян Пешов, 3. Мартин Петков, 13. Мартин Николов, 19. Митко Митков, 24. Симеон Александров

Треньор:  Красимир Балъков

Пирин:  21. Янко Георгиев, 11. Андрей Йорданов, 73. Венцислав Бенгюзов, 19. Вячеслав Велев, 14. Даниил Кондраков, 23. Димитър Тонев, 8. Дмитро Семенив, 18. Мартин Смоленски, 20. Чебраилс Макрецкис, 29. Мартин Бачев, 72. Раян Сенхаджи

Треньор:  Христо Янев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР